AUSL8 - via Curtatone, 54 - Arezzo tel. 0575.2551 e-mail: urp@usl8.toscana.it
HIV

Hiv - versione albanese

AIDS në provincën tonë regjistron numrin më të ulët të të prekurve në të gjithë Toskanën fal bashkëpunimit të ngushtë të institucioneve:Sëmundjeve infektive, Edukim dhe Shëndet,Konsultorëve,Gjenekologjisë dhe Ostetrikës; por njëkohësisht vihet re gjithashtu edhe një rritje e popullsisë  seksualisht aktive por që nuk i është nënshtruar kurrë një testi dhe që ndoshta vjen ne dijeni pas analizash që kryen për arsye të tjera.
Këto persona që marin një kurim të vonuar përbëjnë një vatër të rrezikut edhe ne provincën tonë sepse përhapin infeksionin nëpërmjet raporteve seksuale të pa mbrojtura.
Sipas një pyetesori që është bërë jo shumë të larg,1/4 e personave që diagnostikohen per AIDS ,injorojnë që të jene të infektuar.
Bëhet fjalë në pjesën më të madhe të rasteve, për të rinj dhe të rritur që i përkasin një shtrese sociale mesatare dhe të lartë ,por me një nivel të ulët kujdesi drejt sëmundjeve seksualisht të transmetueshme ,që nuk i nënshtrohen kurrë  testeve dhe nënvleresojne rrezikun e mbartjes së infeksionit dhe që janë të bindur me idenë që me HIV mund gjithashtu të bashkëjetosh pa problem.
Bëhet fjale domethën per dy paradokse:një ndërgjegjesim i madh në disa kategori tradicionale të caktuara si nje rrezik i madh për infektimin me HIV si pershëmbull toksikodipendentet dhe gadishmëria e pranimit të disa heteroseksualëve dhe homoseksualëve të cilët janë të gatshëm për t’iu nënshtruar rrezikut. Nëse dëshiron të jesh i qartë nesë je i infektuar nga ndonje sëmundje  seksualisht e transmetueshme apo jo, mund ti nënshtrohesh testit prane Qendrave Spitalore të provincës sonë.

CENTRI TEST

AREZZO - Ospedale San Donato- Ambulatorio Malattie Infettive
tel.0575-255399
L-V 7.00-10.00 S 7.00-9.00

Ospedale San Donato - Laboratorio Sierologia
Via P. Nenni
tel. 0575 255243-50
L-V 7.00 -10.00 S 7.00-9.00

BIBBIENA - Ospedale - Laboratorio Analisi
v.le Turati
tel. 0575 568266
L-S 8.00-9.00

BIBBIENA - Ospedale - Centro Trasfusionale
v.le Turati, 40
tel. 0575 568257
L-S 8.00-13.00

CORTONA - Ospedale La Fratta - Laboratorio Analisi
via Maffei, 20
tel. 0575 6391
L-S 8.00-10.00

MONTEVARCHI - Distretto
via Podgora
tel. 055 9106723
L-S 7.00-9.30SANSEPOLCRO

SANSEPOLCRO - Ospedale - Centro Sangue
via F. Redi, 1
tel. 0575 741414
L-S 8.00-9.30