AUSL8 - via Curtatone, 54 - Arezzo tel. 0575.2551 e-mail: urp@usl8.toscana.it
DISTURBI DELLA MEMORIA

Qëndra Alzhaimer dhe e problemeve me kujtesën - alzheimer - versione albanese

Ambulatori i memories dhe Qëndra Alzhaimer i drejtohet personave që janë të prekur nga sëmundja e Alzhaimer ose nga forma të tjera të sëmundjeve mendore. Janë të hapur gjithashtu edhe për ata persona ,të rinj apo të moshuar,që kanë ose që më shpesh mendoje së kanë probleme me të kujtuar gjërat.Pranë këtyre ambulatorëve punojnë një rrjet specialistësh për diagnostikimin dhe trajtimin e shqetësimeve të memories,gjithashtu kanë mbështetjen e Day Service,Neuropsikologeve dhe Logopodeve.
Qendra Alzhaimer është multisiplinore në të cilën bashkëpunojnë specialistë të fushave të ndryshme sic janë: neurologe, psikiatër, neuropsikolog,psikolog dhe logopedist,ndodhet në shumë zona si në:spitalin San Donato në Arezzo, në spitain e Fratta në Valdichiana, në spitalin e Gruccia në Valdarno, në spitalin e Sansepolcro  dhe pranë Ausl të Bibbiena.
Operatorët aktualisht janë duke kryer një studim të Rajonit të Toskanës me emër DNA që parashikon mbledhje të të dhënave dhe azhornim të vazhdueshëm me seminare mujore. 
Në cdo ambulator bëhet diagnostikimi dhe mjekimi,njëkohësisht neurologet meren kryesisht me pacientët më të rinj ,të tjerë meren me më të moshuarit  dhe psikiatrët meren me pacientë të cilët kanë probleme më të renda me sjelljen.
Mënyra e lidhjes:me kërkesë(te kuqe) nga mjeku i mjeksisë së përgjithshme me pershkrim “vizitë pranë Qendres Alzhaimer” ose “Ambulatorit për memorien” dhe rezervim për takimin në pikat Cup.

Lidhje telefonike në numrin: 0575 255228 segretaria
Ku ndodhemi: Neurologjia- spitali San Donato rruga P. NienniArezzo